“Kanser Hastasına Hücre Cezası”

ANF’nin 22 Ağustos 2013 tarihli haberine göre mide kanseri olan ve karaciğerinde büyüme bulunan Cihan Asi, adı mahpuslara yönelik kötü uygulamalarla gündeme gelen İzmir Aliağa Şakran Hapishanesi’nde 10 gün hücre hapsi cezasına çarptırılmış.

Haberi okuyucularımızla paylaşıyoruz:

Kanser hastasına hücre cezası
ZEYNEP KURAY – İSTANBUL 22.08.2013 07:00:55
Aliağa Şakran Cezaevinde bulunan PKK davası hükümlüsü, kanser hastası Cihan Asi’ye bir de 10 günlük hücre cezası verildiği ortaya çıktı. ANF’ye konuşan Baba Şehmuz Asi, cezaevi idaresinin hasta tutsaklara dahi uyguladığı bu zulmün adının işkence olduğunu söyledi.

Yüzlerce hasta tutsak serbest bırakılmadığı gibi bir de disiplin cezası adı altında hücre cezası eziyetine maruz bırakılıyor. Bu hasta tutsaklardan biri de mide kanseri olan 32 yaşındaki Cihan Asi. 2009 yılında tedavi olmak üzere gittiği Van Özel İstanbul Hastanesinde bir ihbar sonucu yakalanan Cihan Asi, tedavisi yarıda bırakılarak hapsedilmişti. Bitlis E Tipi cezaevine konulan Asi’nin tetkikler için gönderildiği Bitlis Devlet Hastanesi Radyoloji Kliniğinde bir de karaciğerinde büyüme olduğu saptanmıştı. Orada tedavi görmeden geçirdiği iki senelik süreç sonrası, Cihan Asi 2012 yılında mahkumlara yönelik hak ihlalleri ve işkenceleriyle tanınan Aliağa Şakran Cezaevine nakledildi.

BU ZULMÜN ADI İŞKENCEDİR

Kızının durumunu duyurmak için İHD Mardin şubesine, Sağlık Bakanlığına ve Adalet Bakanlığına kadar başvurmadığı yer kalmayan baba Şehmuz, kızının durumunun gitgide ağırlaştığını söyledi. Kızıyla en son Cumartesi günü telefonda konuştuğunu belirten Baba, “Mide ağrılarının yanı sıra, 10 günlük hücre cezası aldığını ve önümüzdeki günlerde hücreye konulacağını söyledi.” Disiplin cezasının nedenini sormadığını aktaran Baba Asi, “Bu kadar vicdansızlık olur mu? Hasta olduklarından dolayı cezaevi koşullarında kalmalarının sakıncalı olduğu ortadayken, cezaevi idaresi utanmadan bir de hücre cezası veriyor. Hasta tutsaklara yapılan bu zulmün adı işkencedir” dedi.

“Kanser Hastasına Hücre Cezası”” için bir yanıt

Add yours

  1. Reblogged this on Hapiste Sağlık and commented:
    hapisteengelli.wordpress.com’dan aktarıyoruz: kanser hastası Cihan Asi’ye Şakran Hapishanesi’nde 10 gün hücre cezası verildi!

Yorum bırakın

Yukarı ↑